X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası £ British Pound
X

Lütfen Para Birimi Seçiniz

Türk Lirası £ British Pound
TRY

Nvidia’ya İngiltere’den ARM müdahalesi

AnasayfaHaberiniz Olsun.Nvidia’ya İngiltere’den ARM müdahalesi

Nvidia, İngiltere merkezli ARM’ı 13 Eylül 2020‘de 40 milyar dolara satın almıştı. ARM, dünyadaki popüler işlemci üreticileri için yonga setleri dizayn ediyor. Bu işlemci üreticileri arasında AMD, Intel, QualcommApple, Nvidia ve Samsung bulunuyor. Nvidia’nın ARM‘ı satın almasından sonra İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu bunun bir tekelleşme olmaması için satın alma ile ilgili soruşturma başlattı. Ayrıca bazı işlemci üreticileri Nvidia’nın ARM’ı satın alması, işlemci piyasasında bir tekelleşme olacağını iddia ediyor.

İngiltere, Nvidia’nın ARM’ı satın alma işlemini durdurdu

İngiltere, Nvidia’nın ARM’ı satın alma işlemini “ulusal güvenlik endişesi” kapsamında durdurdu. İngiltere hükümeti “kamu yararına” bir soruşturma düzenledi ve satın almayı durdurdu. Bu satın almanın Birleşik Krallık üzerinde ulusal güvenlik sorunu oluşturup oluşturmayacağı sorgulanacak. ARM, daha önce Japonya’nın SoftBank Holding‘i tarafından satın alındı. SoftBank, ARM’ı 2016 yılında 32 milyar dolara satın almıştı. Satın alma işlemi Nvidia ve SoftBank arasında gerçekleşse de ARM’ın konumu İngiltere’de olduğu için İngiltere hükümeti olaya müdahale etti. Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) soruşturmayı yönetecek ve 30 Haziran 2021‘e kadar İngiltere hükümetine bir rapor sunacak.

Nvidia tüm bu gelişmelere yanıt verdi. Satın almanın İngiltere’yi etkileyebilecek herhangi bir ulusal güvenlik sorunu olmadığını belirtti. Nvidia, “Bu anlaşmanın duyurulmasından bu yana yaptığımız gibi, İngiliz yetkililerle çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. Ayrıca, Google, Qualcomm ve Microsoft gibi şirketler satın alma ile ilgili endişelerini dile getirdi. Bu şirketler Nvidia‘nın ARM teknolojisini kendi çıkarları için kullanacağını ve diğer şirketlere karşı bir üstünlük kuracağını belirtiyorlar.


Hosting Billing Automation by WISECP
Top